Ако трябва да дам цялостна оценка на Левски за сезон 2017/18 от 1 до 10, то тя ще бъде 7. Защото се върви в правилната посока, но има още много път. "Сините" имат много силни страни, но и множество слаби.

Една от най-силните страни е защитата. Тя много се подобри този сезон, особено след идването на Делио Роси и това си пролича от многото сухи мрежи. Силна страна също са домакинствата на Левски, като "сините" допуснаха само две загуби у дома през целия сезон. Но за сметка на това не бяха особено убедителни като гости, а отбелязването на голове също бе проблем в някои мачове. Като селекция също бе отбелязан страхотен напредък с привличането на големи имена, като Габриел Обертан и Жорди Гомес. Бяха привлечени и футболисти, които започнаха колебливо, но в последствие се превърнаха във важна част от състава. Това са играчи, като Милош Цветкович и Иван Горанов.

Що се отнася до ръководните фактори те си свършиха работата, като привлякоха големи имена и задържаха ядрото на клуба и за следващия сезон. Много бе важно това, че бе дадено време на Делио Роси и се радвам, че той остана. Италианецът придава ясен стил на игра и мисля, че с него начело може да бъде постигнат желания пробив в Европа. Третото място не може и няма да бъде прието добре, но сините фенове знаят, че предстои нещо по-голямо, защото се върви в правилната посока.

Относно загубения финал за Купата, Левски игра добре, но изпусна прекалено много положения и това накрая се оказа фатално. Единственото, което липсваше беше завършекът на атаките. Във високите постове на "Герена" винаги трябва да има място за хора дали много на клуба. Точно такъв е случаят и с Наско Сираков. За него според мен трябва да има място в Левски. Трансферната политика на клуба също претърпя израстване. Бяха привлечени изключително качествени футболисти, които взимат високи заплати и треньор с високо заплащане, въпреки големите дългове. Но за резултатите трябва време и както заяви самият Делио Роси, нещата не се случват с магическа пръчка.

Много хора се питат защо Левски не направи цялостен рестарт и да инвестира само в школата, като пожертва няколко сезона? Отговорът е много прост. Левски е отбор, който не може да си позволи да жертва дори мач, камо ли няколко сезона. Колкото до собствените си кадри, Левски дава шанс на всеки който го заслужава и най-яркия пример в момента е Станислав Иванов. Смятам, че Левски може да достигне желания пробив в Европа. Колкото до битката за титлата смятам, че и там ще е доста по-боеспособен.

Красимир Лаков, Gol.bg