Днес изтича поредният ултиматум, който от фе­дерацията на Израел пос­тавиха на австрийския специалист Вили Рутенщайнер. Последният е же­лан и от Левски за спор­тен директор, като пре­говорите с него води лич­но собственикът на клуба Спас Русев.

В четвъртък бордът на директорите на израелс­кия футбол реши да отп­рави нова оферта на Рутенщайнер, който отхвърли първата, фи­нансовите параметри в нея бяха завишени - евен­туалната заплата на нас­тоящия директор на на­ционалните отбори на Австрия би била 325 хиля­ди евро. Освен това той ще има право да си доведе и съветник, ще има по-го­леми правомощия и ще участва при избора на нов национален селекционер на Израел. Първоначално Рутенщайнер е попитал дали може да бъде назна­чен чуждестранен трень­ор, но е получил отрица­телен отговор, пише "Тема Спорт". Освен то­ва му е бил обещан 2-годишен договор.

В Израел твърдят, че офертата на Левски все още е по-добра във финан­сово отношение. А според sport1.maariv.co.il търпени­ето на местните шефове вече се изчерпва и днес те ще настояват да получат конкретен отговор от 55-годишния Рутенщайнер -приема или не приема ди­ректорски пост във феде­рацията. На "Герена" са убедени, че той ще започ­не работа за Левски.