Откупуването на централния защитник Холмар Ейолфсон от израелския Макаби Хайфа ще излезе на Левски около 500 хиляди евро.

През миналия сезон исландският национал игра на „Герена" като преотстъпен. За израелския отбор Холмар изигра 16 двубоя през пролетта на 2017 година. Той бе взет от Розенборг, а трансферната сума, платена за правата му, надхвърляше 1 милион евро.

Преди старта на миналия сезон обаче Холмар се оказа ненужен в тима от Хайфа. Така той дойде в Левски под наем, като договорът между двата клуба бе за 4 години - самият играч каза, че това преотстъпване може да кандидатства за световен рекорд.

Ейолфсон подписа с Левски в края на месец август 2017-а. Той веднага се утвърди в титулярния състав и сформира отличен тандем с чеха Давид Яблонски. 27-годишният Холмар бе на терена в 24 шампионатни двубоя, в които реализира 1 гол.

След добрата кампания, която направи, сините подписаха договор за откупуването му от Макаби. А исландецът има контракт с Левски за следващите три сезона.

Интересното е, че клубът ще плати голяма част от трансфера на Холмар с парите, които ще получи от ФИФА за участието на защитника на световното първенство в Русия.