Един от най-добрите български треньори през последните 20 години Станимир Стоилов не се изказа особено добре за Левски и Делио Роси. Днес Мъри бе награден с най-високото отличие в спорта – "Венец на победителя", а след това коментира случващото се на "Герена".

"Когато има натрупване, е по-лесно. Няма нужда Левски да се притеснява, че предстои първия кръг, че няма селекция или има селекция. Има изграден отбор, има треньор, който знае качествата на футболистите прекрасно. При положение, че си купил 21 футболисти за една година и сега добавяш още, имаш футболисти за три отбора. Въпросът е, че футболът е бизнес, а така не се инвестират парите на Левски. Без значение, че са спонсорски. Тези пари са на Левски. А Левски няма стадион, няма база. А на този етап се оказва, че няма и отбор. Така че тези пари са хвърлени на вятъра".

"И по-слаби отбори от Вадуц са били препятствие. Така че всичко зависи от това как ще играе Левски. Няма да зависи от това как играе Вадуц. При всички положения Вадуц ще играе добре организирано, дисциплинирано. Левски трябва да играе на своето ниво. Вижда се някакво желание, някаква организация. Дай Боже резултатите да се запазят. Но оставам с убеждение, че нашият треньор не е много заинтересован от името Левски. Него повече го интересува той да е добре. Защото изказвания от типа "ръководството да каже за селекцията" са много несериозни".

"Като си треньор на Левски, трябва да отговаряш за всичко – за селекцията, за резултатите. На този етап той показва, че отговаря само за тренировките. Аз мога да ги водя и от Казахстан. Не трябва да се сменят често треньорите. Не ме разбирайте грешно. Нямам нищо против треньорите и колегите, но ръководството трябва да си избере хора, които да управляват. Не виждам футболни хора, които да управляват процеса. Така че не виждам как могат да имат мнение те за треньор. И да остане и да не остане треньор, хората, които го определят, не мисля, че имат достатъчно компетенция".

"Левски трябва да има чисто футболно управление и друго – маркетингово, финансово или както искате го наричайте. Левски трябва да се развива и печели добре. Нефутболни хора не могат да дават оценки на футболисти и да определят кой ще е треньор. Как може някой от това ръководство да прецени дали е добър или лош Роси – няма как да прецени. Той може да му се вижда добър, но да е много лош. Или обратното да му се вижда лош, а той да е много добър".

"Клуб без стадион и без собствена база. Като наблягаш на покупката на футболисти, а не да изградиш клуб...Давам прост пример. Ставаш собственик на стара кола, защото базата и стадионът на клуба са стари. Първото нещо, което собственикът се заема да направи, е някакъв ремонт. Да подобриш, почистиш, обновиш... Ако имаш възможности и пари, а ние се оказва, че ги имаме да построиш нещо ново. А ние инвестираме във футболисти, които след 6 месеца или година си заминават. Това е хубаво за феновете така да звучи, но няма инвестиции в клуба. А когато нямаш инвестиции в клуба това не е начин на управление", заяви Мъри.

Красимир Лаков, Gol.bg