Крилото на Левски Жерсон Кабрал разкри, че се е озовал малко случайно на "Герена". Холандецът призна, че през миналото лято е трябвало да заиграе в Русия. 

Той е имал готов договор с Динамо (Москва), но всичко се разпаднало в последния момент. Въпреки това Жерсон заяви в интервю за voetbalzone.nl, че не съжалява от развоя на събитията.

"Бях в Русия, преминах медицинските изследвания и ме представиха пред отбора, запознах се с хората, които в бъдеще щяха да са ми съотборници. Също така се здрависах с треньора Дмитрий Хохлов, стиснах си ръката и с президента", сподели футболистът.

"Дори имах шкафче в съблекалнята. За моя изненада обаче трансферът така и не бе финализиран. Изведнъж ми казаха, че трябва да съм повече трениран. Както изглеждаше, че няма никакъв проблем, така и в деня, в който трябваше да подпиша договора, за който се бяхме разбрали, излезе такъв."

"Искаха да премина някои допълнителни тестове. Ситуацията стана доста неясна и в крайна сметка всичко се провали. До ден днешен не знам какво точно се случи. Беше невероятно. В онзи момент бе и много разочароващо", каза още Кабрал.