Чешкият централен защитник на Левски Давид Яблонски се дърпа за нов договор. 27-годишният бранител вече е провел разговори с ръководството на клуба, но те не са довели до желания от сините резултат.
 
Давид е поискал доста сериозно увеличение на заплатата. Затова и до момента няма никакво развитие по преговорите. Яблонски има договор с тима от „Герена" до края на първенството. След малко повече от месец той ще бъде свободен да води разговори за бъдещето си с който и да било клуб и през лятото да премине в него като свободен агент.
 
През този сезон Яблонски има 12 мача в Първа лига, в които е вкарал 2 гола. През миналия той бе водещ реализатор на тима в елита - в 29 двубоя вкара 9 попадения. Интерес към чеха има от полския Лех, но този тим го иска от лятото - не е склонен да плаща трансферна сума.
 
Заради неяснотата дали Яблонски ще поднови договора си Левски вече търси централен защитник. Причината е, че друг от титулярите - Холмар Ейолфсон, няма да играе повече през кампанията, защото лекува травма. В момента в отбрана вместо исландеца действа Нуно Рейш - в началото португалецът бе ползван като дефанзивен халф.
 
Очаква се днес ръководството на Левски да финализира преговорите с вратаря Николай Михайлов. 30-годишният страж, който е юноша на клуба, ще се завърне на „Герена" след повече от 12 години. За последно той пази на вратата на Омония Никозия, но от лятото е без отбор.
 
Той е желан от треньора на сините Славиша Стоянович, защото Божидар Митрев и Мартин Полачек не оправдаха доверието. Михайлов обаче в момента е с излишни килограми и до старта на подготовката трябва да бъде в оптимално състояние. Очаква се на „Герена" да се завърне и Димитър Иванков, който да стане треньор на вратарите.