Вратарят на Левски Горан Блажевич изглежда няма голямо бъдеще на Герена. Новият треньор на сините Антони Здравков, както и ръководството на клуба, са недоволни от последните изяви на стража и няма да е изненада, ако през зимата го сложат в трансферния списък с играчите.

Горан Блажевич бе титуляр за сините при катастрофата 0:3 срещу ЦСКА преди няколко седмици. Във Вечното дерби опитният страж бе доста неубедителен, заради което Тони Здравков вече почти е свалил доверието си от него.

Блажевич пристигна на Герена по настояване на спортния директор Наско Сираков и наставника на Левски Славиша Йоканович. Двамата бяха недоволни от изявите на Пламен Илиев и го забиха на пейката за сметка на хърватския исполин.

Сърбинът веднага направи хърватина титуляр, а пък Пацо Тигъра седна на пейката. За нещастие на Блажевич двамата вече ги няма на „Георги Аспарухов”. Това не само застрашава мястото му под рамките на вратата, а и като цяло престоя му в Подуяне.

Сега обаче ситуацията е променена и Сухия предпочита да разчита на родения в Ботевград вратар. Горан Блажевич е сред най-скъпоплатените състезатели в Левски с месечна заплата от 10 хиляди евро.

А на Герена със сигурност няма да задържат резервни играчи с подобни заплати, тъй като финансовото състояние на клуба не е добро. Пламен Илиев пък се радва на доста по-малка заплата и поради това клубните шефове го предпочитат пред Блажевич.

Горан не е единственият футболист, който ще си тръгне от Герена през зимата. Шефовете са вдигнали мерника и на Кевин Бру и Ларсен Туре. Двамата се представят неубедително, а през последните няколко мача ги няма и в групата заради различни травми.