Левски допусна нова грандиозна издънка, след като не успя да победи Септември в мач от 18-ия кръг на Първа лига.

Срещата на националния стадион беше много драматична и завърши 2:2. Точката за отбора на Мариян Христов донесе Мирослав Будинов с фамозен гол със задна ножица в 94-ата минута. Малко преди това символичните домакини бяха останали с 10 души на терена заради втори жълт картон на Фабиано Алвеш.

Преди това Станислав Костов (60) беше открил резултата, а Иван Стоянов (66) изравни. В 80-ата минута Жерсон Кабрал от дузпа отново даде преднина на "сините".

В крайна сметка обаче Септември не се даде на Левски и не загуби  от 26-кратния шампион на България за първи път от далечната 1960 г. и за първи път в историята си вкара два гола в един мач на "сините".

В класирането Левски събра 38 точки и се изравни на 2-то място с ЦСКА, който утре приема Лудогорец. Септември събра 11 т., но остава на предпоследната 13-та позиция.


Крис Гади очаквано поведе атаката на символичните домакини. Опитният Борис Галчев  остана на пейката, а в халфовата линия действаха Яя Меледже и Фабиано Алвеш. Капитанът Янко Георгиев застана на вратата.

За Левски Давиде Мариани седна на пейката за сметка на Антони Белмонт. Нуно Рейш започна до Давид Яблонски в центъра на защитата, докато Милош Цветокович и Хали Тиам се завърнаха след наказания. В предни позиции до Жерсон Кабрал и Паулиньо играха Станислав Костов и Габриел Обертан. Преди мача двамата имаха по 3 гола срещу Септември, което е рекорд в съперничеството между двата отбора.

През първото полувреме Септември създаде по-опасните положения и трябва да съжалява, че на почивката не водеше в резултата. От своя страна Левски уцели две греди, но те бяха плод на случайност, отколкото на изящни атаки и като цяло "сините" бяха апатични в предни позиции.

Първото опасно положение дойде в 14-ата минута, когато Ишмалел Байду отправи истински снаряд, но Божидар Митрев улови, макар и несигурно. По-късно халфът на символичните домакини засече с глава в аут. В 22-ата минута Жерсон Кабрал стреля от фаул, Янко Георгиев позволи кълбото да мине през ръцете му, но напречният стълб го спаси.

После Септември пропусна две чудесни положения да поведе. Първо Георги Русев направи двойно подаване с Иван Тилев, което матира защитата на Левски. Бившият футболист на Елче и Хетафе се озова на чиста позиция в наказателното поле, но рикошет спаси Митрев.

В 35-ата минута Русев отправи удар по диагонала и вратарят на "сините" отново не се намеси добре. Топката обаче рикошира в Нуно Рейш, което позволи на Митрев да стигне до нея преди двама съперникови играчи. В 43-ата минута Левски отново уцели гредата. Габриел Обертан центрира, Станислав Костов не успя да засече с глава, след което десният стълб спаси Георгиев.

Втората част започна с правилно отменен гол за Септември. Александру Бенга бутна с две ръце Хали Тиам, след което с глава преодоля Митрев. След час игра Левски поведе. Жерсон Кабрал центрира отляво и Костов с глава не остави шансове на Георгиев за 1:0!

В 66-ата минута Септември изравни. Тилев стреля от фаул, Митрев изби, след което се създаде изключително разбъркване. При него защитата на "сините" на няколко пъти не успя да изчисти лесни топки. В крайна сметка Иван Стоянов се озова на чиста позиция и със силен удар вкара за 1:1!

В 80-ата минута Левски отново поведе. Обертан с пас като по учебник изведе Иван Горанов, който беше повален в наказателното поле от Байду. Главният съдия Петър Костадинов без да се замисля отсъди дузпа, от която Кабрал не сбърка! По-късно Фабиано Алвеш беше изгонен от игра за втори жълт картон.

Така се стигна до 94-ата минута, когато Мирослав Будинов със задна ножица от границата на наказателното поле оформи крайното 2:2! 

Септември – Левски 2:2 

Голмайстори: 0:1 Костов (60), 1:1 Ив. Стоянов (66), 1:2 Кабрал (80-д), 2:2 Будинов (90)

Септември: Янко Георгиев, Александру Бенга, Георги Русев, Георги Стоичков, Иван Стоянов, Иван Тилев (78-Галчев), Ишмаел Байду, Крис Гади (83-Будинов), Меледже (87-Николов), Стилиян Николов, Фабиано Алвеш
Треньор: Мариян Христов

Левски: Божидар Митрев, Иван Горанов, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Хали Тиам, Антони Белмонт (58-Мариани), Габриел Обертан, Паулиньо, Жерсон Кабрал (90-Найденов), Станислав Костов (87-Буш)
Треньор: Славиша Стоянович

София, ст.: "Васил Левски"
Съдия: Петър Костадинов
Жълти картони: Алвеш, Стоянов, Русев (Септември); Яблонски (Левски)
Червен картон: Алвеш 81' (Септември)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=c7c5b3176a" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>