Ботев Пловдив опипва почвата за привличането на вратаря на Левски Божидар Митрев, пише "Тема спорт". Причината е, че през зимата канарчетата почти сигурно ще се разделят с титулярния си страж Даниел Кайзер. 

Към поляка има сериозен интерес от шампиона Лудогорец. Затова спортно-техническият щаб на жълто-черните вече се оглежда за негов заместник. През този сезон 26-годишният Кайзер е несменяем титуляр на вратата на Ботев. Той спечели битката за място под рамката с Иван Чворович и не е пропуснал нито една игрова минута в Първа лига. В осем случая Даниел успя да запази мрежата си суха.

Тази кампания е от трудните за Божидар Митрев в Левски. Той загуби титулярното си място още след мачовете с лихтенщайнския Вадуц в Лига Европа, когато дезертира в ролята си на капитан на тима и сензационно поиска смяна. 

След това дочака своя шанс след колебливите изяви на Мартин Полачек. После на свой ред Митрев също допусна грешки и двамата със словака бяха въртени на вратата на сините. 

За да реши кризата с вратарите, Левски привлече Николай Михайлов, а няма да е изненада, ако през зимата вземе още един страж. За да се стигне до преминаване на Митрев в Ботев, вратарят трябва да се съгласи да взима над 2 пъти по-малко от това, което в момента получава на „Герена". При пловдивчани той ще има няколко бивши съотборници от сините - Димитър Пиргов, Лъчезар Балтанов, Антонио Вутов и Стивън Петков.