Още по темата

 

Ръководството на Левски е направило постъпки да предоговори сделката по привличането на защитника Холмар Ейолфсон от Макаби Хайфа. Сините откупиха централния бранител от елитния израелски тим, след като през сезон 2017/18 той игра на „Герена" като преотстъпен.

Сайтът sportl. maariv.co.il твърди, че Макаби е трябвало да получи накуп половин милиона евро за правата на Холмар Ейолфсон според договора между двете страни, сключен през юни 2018-а. Това обаче явно не се е случило, защото в началото на тази година от Левски са отправили молба за предоговаряне на условията по сделката и по-точно по начина на плащане. 

"Българите са поискали да се издължат по трансфера на три пъти и са получили утвърдителен отговор. Но доколкото имаме информация, Макаби Хайфа е запазил 30 процента от евентуален бъдещ трансфер на играча", се казва в материала.

28-годишният Ейолфсон е основен играч на сините. Той веднага се утвърди в титулярния състав след пристигането си на „Герена". През миналата кампания Холмар изигра общо 29 мача във всички турнири, в които отбеляза 1 гол. Със силните си изяви той си спечели място в националния отбор на Исландия за Мондиала в Русия. Защитникът обаче така и не се появи на терена в двубой от световното първенство.

През лятото Левски го откупи от Макаби Хайфа. През есента той изигра 14 мача за сините във всички надпревари, вкара и два гола. Ейолфсон обаче получи тежка контузия в коляното по време на осминафинала за Купата на България срещу Черно море на "Тича", игран на 31 октомври 2018-а.

Той скъса връзка и се наложи да бъде опериран. Интервенцията бе извършена от светилото в тази област испанеца Рамон Кугат. Част от рехабилитацията на бранителя премина в Барселона. След това той се прибра в родината си.

Очаква се възстановяването му да отнеме поне половин година. От Левски вече заявиха, че Ейолфсон надали ще се появи на терена до края на първенството.