Георги Дерменджиев и новото ръководство на Левски започват да градят нов проект и "сините" фенове трябва да бъдат търпеливи, призова Георги Дерменджиев, който днес замина за Кипър, за да поеме отбора от Славиша Стоянович. Бившият треньор на Лудогорец добави, че напрежението в голям отбор като Левски няма да му попречи на работата.

"Аз не се притеснявам от отговорната работа в Левски. Дори и съм доволен от това, че ще може да се работи. Аз съм го правил винаги под напрежение, така че това мен не ме притеснява. Левски винаги е бил марка и аз поемам предизвикателството. Няма да се оправдавам, че съм поел отбора в средата на полусезона, в средата на подготовката и че не съм правил селекцията. Ще се опитам да се справя с момчетата, които са тук", каза той.

"Напрежение имаше и в Лудогорец. Сега обаче съм в нов клуб и не искам да се връщам назад. Ще отговарям директно за това, което се случва. Ако е негативно, аз ще бъда виновният човек. Просто искам да работя, за да може играта футбол на Левски да върне феновете на стадиона и те да си подкрепят отбора. Ние ще се стремим да направим силен отбор и наистина искаме да има повече българи", продължи новият треньор в Левски.

"Запознат съм със селекцията. Когато отида в Кипър и разговарям с футболистите, ще се запозная с характера им и това, което те искат. Дали е постигнато максималното с тях в игра. Трябва да бъда сред футболистите, за да се уточни точно как ще се работи. Аз имам определен стил и искам отборът да има определена визия, така че селекцията ще бъде насочена към такива футболисти, които да могат да удовлетворят моите изисквания. Искам Левски да изглежда така, както е бил по-рано - силен и конкурентноспособен. Отбор, който да радва феновете и тази претенциозна публика, а Левски има най-много фенове. Те обаче трябва да знаят и да бъдат търпеливи, защото един проект не се изгражда така лесно. Надявам се съвместно с Павел Колев и новото ръководство да се постигне нещо, което ще радва феновете", добави Дерменджиев на летище "София".

"За момента нямаме цели. Трябва поне в краткосрочен план всичко да се изясни, а след това да има и програма в дългосрочен. Всеки иска с магическа пръчка и от днес за утре да се получи, но това не е толкова лесно. Не можем да правим резки завои. Отборът в момента е в подготовка и е стигнал до някаква фаза", завърши той.