Бившият главен скаут на Левски Кирил Вангелов заяви, че всички грешки при "сините" са станали по времето на Делио Роси.

Той беше освободен от поста си на "Герена" от новото ръководството на клуба и напусна лагера в Кипър. Вангелов е на мнение, че треньорска смяна по време на подготовка – тази на Славиша Стоянович с Георги Дерменджиев, е грешен ход.

"Не смятам, че смяната на Славиша Стоянович бе правилна и в точното време, а всички тъпотии в Левски станаха при Делио Роси. За мен смяната на треньора в този момент на подготовката е грешка. Разговарях с Павел Колев и той ми каза, че новите собственици искат да променят работата в клуба и затова ще бъда освободен. Не зная защо трябваше да пътувам до Кипър, след като е било ясно, че ще ме освободят от клуба. Можеше да не пътувам", заяви Вангелов.

"Треньорът в Левски трябва да задава профилите на играчи, които иска да бъдат привлечени, а не той да взима крайното решение. През последните години се смениха много треньори, като именно заради това има и такова голямо текучество на футболисти. Треньор идва и казва не искам този и този, след което идва друг и така. От футболистите, които са в Левски, не съм привличал аз вратарите, защото този пост е много специфичен. Без мое знание в тима дойдоха Виана, Ривалдиньо и Белаид. Левски не успя да привлече от Берое Мартин Райнов, защото ни постави такива условия, все едно взимаме играч от Лига 1 от Франция", добави Вангелов.