Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме нов материал на Александър Линдарев, който анализира случващото се в грандовете ни ЦСКА и Левски.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg. Мнението на всеки от вас е важно за нас.

В спорта е имало и винаги ще има много велики съперничества. Има индивидуални спортове, като тениса, в които още се носят легенди за титаничните битки между Бекер и Едберг. Между Щефи Граф и Моника Селеш, Агаси и Сампрас и стигнем до Федерер и Надал.

Във Формула 1 има също доста такива. Сена и Прост, Лауда и Хънт, Шумахер и Хакинен. В бокса, снукъра и абсолютно навсякъде...тези съперничества са поддържали интереса и са превърнали състезанията в нещо повече от просто една игра. 

Футболът не прави изключение. Дербита има по целия свят. Кое от кое с по-драматична история, обрати и фантастични изпълнители. В България е ясно, че има само два отбора, на които се крепи целият ни спорт. В годините назад...стремежът да бъдеш нещо повече от другия изведе ЦСКА до световни висини. В ЦСКА са се възпитавали и тренирали само най-добрите и най-можещите. 

Трябва винаги да бъдеш в топ кондиция, пределно мобилизиран и изключително добре подготвен физически и психически. В противен случай центруфугата те завърта и те изхвърля на повърхността. Така е и в живота между другото. 

Тази хегемония на Лудогорец в последните години някак си идва дюшеш и за двата отбора. 7 години шампиони?! Представяте ли си? Лудогорец от Разград! Нали си давате сметка, какво щеше да е, ако в тези години шампион ставаше ЦСКА или Левски?

При другите веднага щеше да има някаква шокова терапия. Просто щеше да е недопустимо да преглътнем такава хегемония от сините. За тях също щеше да е изключително болезнено, но те веднъж са го изживели, така че са претръпнали.

Само, когато и двата отбора се стабилизират (ние вече се) - тогава отново ще имаме и силен национален отбор и Лудогорец ще изчезне от картата и така нататък. Шегите и закачките са част от фолклора, но не трябва да има желание за някакъв реваншизъм.

На нас се видя, че вместо да ни избодат очите - ни изписаха вежди. Нека се стабилизират и те. Лудогорец някак си не може да се превърне в база за сравнение. Скачени съдове сме, това е. Държавата ще им помогне, имат си фенска маса, ще си изберат път и ще тръгнат по него. Да правят каквото искат! Искам ги силни, защото знам, че тогава ние ще сме още по-силни!

Материал на Александър Линдарев