Завърналият се в Левски вратар Николай Михайлов даде интервю пред радио "Дарик", в което говори за своите очаквания и за ситуацията със "сините".

"Усещането да играеш за Левски е много специално. Не деля мачовете на дербита, дали е с ЦСКА или не. Все пак играя пред любимите фенове и за любимия клуб. За мен всяка среща е специална и се чувствам добре", започна Ники.

"Беше привилегия да бъда капитан в мача със Славия, но това не е важното. Важно е отборът да върви добре, да успяваме да надграждаме, да вървим в правилната посока и лека-полека да се стабилизират нещата, защото видяхте след няколко победи и скъсяване на дистанцията, еуфорията веднага се завърна сред феновете ни."

"За съжаление, с Лудогорец не успяхме да направим добър мач и да успеем да скъсим още тази дистанцията. Но както казах, това е един мач от многото. Пистата е дълга. Тепърва имаме още два мача с Лудогорец и ЦСКА. В плейофите всеки може да загуби точки срещу всеки, така че важното е да играем добре, да надграждаме и да успява във всеки мач да взимаме максимума.

"Това, че си бил три мача и има временна еуфория, ние винаги сме били здраво стъпили на земята. Аз го казах и преди мача с Лудогорец, щом последните седем години са шампиони, значи си има причина за това. Те са добър отбор, с добри играчи, добра структура. Ние няма какво да коментираме тях, гледаме себе си. Не играхме на нужното ниво."

"Поради някаква причина не отговорихме на агресията, която трябваше да бъде за домакински мач пред пълни трибуни. Една загуба, която се е случила, не толкова добра игра. Няма какво да изпадаме в обяснителни режими, че кой знае какво се е случило. И те ще загубят точки до края. И те ще имат загубени мачове, както и ние, така и ЦСКА. Това са трите отбора, които се борят за първото място."

"Имаме преки двубои помежду си, така че трябва да се представим по-добре, ако наистина искаме в края на май да сме в близка дистанция до челото. За нас това е важно, другото е без значение. Лош ден, лош мач. Жалко за феновете, които направиха уникална атмосфера за нас футболистите. Европейски мач, в който привържениците заслужаваха да бъдат зарадвани."

"Не мога да кажа дали се усеща промяна, защото хората са от сравнително скоро. Надявам се да бъде за по-добро. То ще се показва в следващите седмици и до края на сезона. Пак казвам, ние сме се концентрирали върху нещата, които трябва да правим - тренировъчния процес и в мачовете. Ние си имаме наши задължения, те - техни. Надявам се и ще се радвам нещата да са добре, за да има нужното спокойствие в клуба и естествено и сред феновете."

"Оценка след пет мача не бих си поставил, а и не съм аз човекът, който да се оценява. Моята работа е да тренирам ежедневно. Имам си личен треньор - Димитър Иванков - специалист в областта, голям вратар. С него коментираме всеки мач, правим видео анализ, разбор, работим по различни неща, винаги има какво да се подобрява, както аз, така и моите колеги. Всеки търсим най-добрата си форма в течение на шампионата."

"Сега имаме мач с Верея в събота, след това имаме пауза 2 седмици за националните отбори, така че имаме достатъчно време, ако някои хора имат да наваксват, или други да освежат. Има време това да се случи с нашите треньори и вече да сме напълно готови, като излезе програмата за плейофа."

"С Иванков съм бил и съотборник, както се казва - израснал съм пред очите му. Били сме заедно и в националния отбор, и в Левски. Така че, няма как аз да му давам оценки. За мен е един специалист, въпреки че няма толкова опит. Иновативен треньор. Знае какво прави. Знае, че има различни методи и ги прилага."

"Аз лично се чувствам много добре. Тренираме много центрирания, за бързи крака, игра с крака, което през 2019 година са едни от най-важните компоненти за един вратар. Колкото до моите колеги, аз винаги съм казвал, че за мен лично Ники Кръстев има много качества, тренира и работи много добре."

"Със сигурност във времето ще му се даде шанс. Вярвам в него и знам, че ще си намери точното място и ще го запази, защото има много хляб в него. Пепи е млад вратар, талантлив, работи също много добре. Допълваме се доста добре в тренировъчния процес. Трима юноши на клуба сме, какво по-хубаво от това."

"Не съм дошъл тук за три месеца да изимитирам някакво присъствие и после да продължавам. В края на сезона трябва да седнем и да разговаряме. Откакто съм дошъл аз, всичко е различно - старши треньор, ръководители, собственик. Хората, които ме купиха, вече ги няма."

"Аз не мога да знам какво ще стане в края на сезона. Моята работа си я върша на терена, надявам се в края на сезона хората да са доволни и ръководителите, и да седнем да коментираме. Има опция за 2 години, но пак казвам - не е важно какво ще стане лятото, а какво ще се случи дотогава. На каква позиция ще се намира Левски в края на май", завърши Михайлов.