Бившият директор на ДЮШ на Левски Даниел Боримиров даде специална пресконференция, на която разкри свършената от него работа. Боримиров не скри разочарованието си от това, че бе уволнен от "Герена" и не пропусна да оплюе Павел Колев. Както е известно, именно Колев го освободи от длъжност при "сините".

"Когато поех поста директор на ДЮШ на Левски през юли 2014, аз застанах по същия начин пред вас, както и днес. Направих една презентация за развитието на ДЮШ и след като приключиха моите взаимоотношения с клуба, аз съм длъжен да дам отчет за това каква работа сме свършили за пет години".

"Искам да благодаря на всички хора, които ни помогнаха и даваха мило и драго, за да може школата да върви. Изградихме четири нови съблекални и един чисто нов изкуствен терен. Искам да благодаря на всички треньори, с които работех. Смея да твърдя, че направих един много добър колектив и сами ще видите какви успехи е постигнал", започна Боримиров.

"От клуба никой не ми е поискал отчет за свършената работа. Държа да кажа моето мнение. С Павел Колев сме познати, но не и приятели. За мен думата приятелство значи много. Не знам как с човек, с когото сме се виждали много рядко, мога да нарека приятел. Никога не сме разговаряли за школата".

"В последната седмица преди моето отстраняване от клуба имахме две срещи с него, но на тези две срещи се изискваше ремонт на общежитието и подмяна да тревното покритие на игрище Зора. Не ми е изтъкнато нищо като причина за освобождаването ми. Когато човек си върши работата по един безупречен начин, не е очаквано освобождаването. Показахме с цифри какво е направила школата. Базата, с която ние разполагаме, ако я съпоставим с тази на Лудогорец и Ботев, ние сме едно джудже".

"Не мога да проумея, че ще разваля нещо работещо. Ще се радвам, ако вие разберете каква е истината. Нямам думи. Хората се преходни, Левски е вечен. Аз няма да спра да обичам Левски, защото ми е дал много и ме е направил това, което съм. Формулата на успеха е, че съумях да направя един изключителен колектив от треньори, които повярвахме. Всеки идваше на работа зареден и трупаше опит и знания. Всеки искаше да върви нагоре. Това са неща, които трудно се постигат. Когато човек вярва, ще успее".

"Единствено ме боли от това, че ще се разделя с треньорите. Срещнах едни прекрасни хора, които обичат Левски и дават всичко да развиват децата на Левски. За развитието на школата не сме водили никакви разговори с Павел Колев. През последния месец с него сме се видели два пъти. В България обичат хора, които са послушковци. Може да съм неудобен за някои хора. Да изразявам мнението си свободно и да казвам какво трябва да се случи", завърши Боримиров.