Македонец се нареди до великия Марко ван Бастен поне в едно - успя да отбележи 4 гола в един мач от евротурнирите във вратата на Левски. 

“За първи път вкарвам толкова”, си призна след двубоя на “Герена” нападателят на АЕК (Ларнака) Иван Тричковски, когото запалянковският фолклор веднага преименува на Четиричковски.

Преди това подобно постижение срещу “сините” в Европа има само един друг нападател, при това далеч по-именит, но не и на “Георги Аспарухов”. 

На 6 октомври 1988 г. в шестнайсетинафинален мач реванш за КЕШ Милан удари Левски с 5:2, като на 4 пъти точен за домакините, водени от Ариго Саки, бе холандският феномен Марко ван Бастен - във 2-ата, 13-ата, 43-ата и 84-ата минута. Любопитен детайл - в онзи мач се разписа и неговият пазач в синьо Николай Илиев.

В тази компания можем да причислим и Христо Стоичков, който вкара 4 в синята врата, но в мач от 7-ия кръг на българското първенство при 5:0 за ЦСКА на 1 октомври 1989 г. и в следващото вечно дерби излезе с номер 4 на гърба.

Само двама пък могат да се похвалят с хеттрик срещу Левски в континенталните надпревари. Първият е слабо популярният албанец Едмонд Дости, който на 9 август 1994 г. вкара три за победата на словенската Олимпия (Любляна) с 3:2 в предварителен кръг на тогавашната Купа на УЕФА, припомня "24 часа". 

Другият е световна звезда - Дидие Дрогба. На 27 септември 2006 г. в среща от групите на Шампионската лига котдивоарецът на 3 пъти порази вратата на “сините” за победата с 3:1 на Челси в София.

Обща голова разлика 0:7 от два двубоя в елиминационна фаза на евротурнирите също е негативен рекорд в историята на участието на Левски. Досегашният най-голям резил бе срещу унгарския Уйпещ (тогава с добавката Дожа). В шестнайсетинафиналите на КЕШ на 18 октомври 1974 г. и на 2 октомври с.г. “лилавите” от Будапеща пратиха Левски на кота минус 6 - 0:3 в София и 1:4 в реванша.

Това обаче далеч не са най-големите “двойни” унижения на български евроучастници. През сезон 1988/1989 г., 1/32-финали за Купата на УЕФА, Славия падна два пъти с по 0:5 от белградския Партизан.

Във втори предварителен кръг на Шампионската лига през 1998/1999 т. ловешкият Литекс инкасира цели 11 гола срещу московския “Спартак”, но поне успя да отвърне с 2 попадения - 0:5 в Бургас бе последвано от 2:6 на стадион “Локомотив” в руската столица.