Левски стигна до убедителна победа над Витоша Бистрица с 4:0 в двубой от шестия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Васил Левски".

Паулиньо (22', 51') бе точен за 26-кратните шампиони, а по едно попадение добавиха Фелипе Нашименто (81'), Найджъл Робърта (90'). Холмар Ейолфсон пък записа първи минути с екипа на "сините", след като дълго време лекуваше контузия, която получи през есента на миналата година.

Така Левски се изкачи на първо място във ременното класиране с актив от 13 точки, с 1 повече от Берое. Витоша пък продължава да няма победа от началото на сезона.

Двубоят започна при доста бавно темпо, като двата тима не предприемаха излишни рискове, от което пострада качеството на игра и интересните положения.

В 19-ата минута опасна атака отляво на "сините" завърши с лошо взаимодействие между Франко Мазурек и Фелипе Нашименто. Топката все пак стигна до Мартин Райнов, който отправи много несериозен изстрел. 

В 22-ата символичните гости поведоха в резултата. Венцислав Бонев не успя да изчисти добре топката и тя попадна в краката на Паулиньо, който с изключително техничен удар остави безпомощен Християн Василев.

След попадението "сините" вдигнаха темпото и започнаха да контролират случващото се на терена. В 32-ата минута Паулиньо опита да повтори головото си изпълнение от по-рано, но изстрелът му този път не беше точен.

В края на първото полувреме Иван Горанов направи хубаво включване по крилото, което завърши с остро центриране за връхлитащия на първа греда Мазурек. Изстрелът му с глава обаче не намери очертанията на вратата.

През втората част футболистите на Левски продължиха да контролират случващото се на терена. В 50-ата минута отправи хубав изстрел от удобна позиция от пряк свободен удар, но Василев успя да отрази.

Минута по-късно Паулиньо удвои преднината за "сините". При изпълнението на ъгловия удар Янис Каргас свали към бразилеца, който отблизо прати за втори път топката в мрежата на домакините.

В 63-ата минута Нуно Рейш се опита да изведе Дени Алар, но подаването бе пресечено от Ваньо Иванов и Евгени Зюмбюлев действаха в синхрон и успяха да пресекат подаването.

В 67-ата минута Иван Гооранов напредна опасно отляво и се опита да намери Дени Алар в наказателното поле. Неточното центриране на защитника се превърна в удар, който въпреки изненадата, Ваислев успя да реагира.

В 82-ата минута резултатът стана класически. Найджъл Робърта проби отляво и пусна отлично подаване към Фелипе Нашименто, който от непосредствена близост с лекота прати топката във вратата.

Минута по-късно Холмар Ейолфсон бе посрещнат с аплодисменти при завръщането си както от феновете, така и от футболистите. Бранителят се завърна на терена, след като лекуваше контузия, която получи през есента на миналата година.

В края на мача Найджъл Робърта съумя да запише името си и сред голмайсторите. Нашименто върна жеста на национала на Кюрасао, като му центрира отлична топка от фаул, която бившият нападател на Камбуур заби неспасяемо в мрежата с глава.

Витоша Бистрица - Левски 0:4

Голмайстор: Паулиньо (22', 51'), Фелипе Нашименто (81'), Найджъл Робърта (90')

Витоша Бистрица: Християн Василев, Тодор Гочев (Теофилос Крупис 65'), Ваньо Иванов, Евгени Зюмбюлев, Венцислав Бонев, Лъчезар Котев, Георги Купенов, Емил Гъргоров, Атанас Кабов, Мартин Станкев, Илия Димитров
Треньор: Енгибар Енгибаров

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Янис Каргас (Холмар Ейолфсон 83'), Иван Горанов, Мартин Райнов, Филипе Нашименто, Станислав Иванов (Насиру Мохамед 68'), Франко Мазурек, Паулиньо, Дени Алар (Найджъл Робърта 72')
Треньор: Петър Хубчев

София, стадион "Васил Левски"
Съдия: Радослав Гидженов
Жълти картони: Гъргоров (Витоша); Иванов (Левски)