Левски отново погледна към Пловдив в търсенето на играч, който да подсили отбраната. Този път обаче на мушката на „сините" не е Ботев, а Локомотив. От „Герена" са си харесали един от двамата гиганти в отбраната на „смърфовете" - Давид Малембана, пише "Меридиан мач".

От Левски дори са подпитали при какви условия „черно-белите" може да се разделят с него. 23-годишният здравеняк дойде през лятото на„Лаута" от Динамо (Берлин). Той дори си спечели повиквателна за националния отбор на Мозамбик, откъдето са корените му, с изявите си за „черно-белите". Давид обаче няма да тежи на „сините" с чужд паспорт, защото е роден в Германия и притежава немски.

На „Герена" през лятото привлякоха Янис Каргас, за да подсилят центъра на отбраната. Гъркът обаче се представя колебливо, същото важи и за Деян Иванов. Затова Петър Хубчев и компания решиха, че имат нужда от още поне един бранител, който обаче да може да запълни не само една, а и втора дупка, ако се наложи. Малембана е именно такъв, защото се смята, че може да играе и като десен бек.