Левски - Етър Велико Търново, двубой от 25-ия кръг на Първа лига, стадион "Георги Аспарухов", начало: 17:30 часа.

Групата на Левски: 

Кръстев, П. Иванов, Яблонски, Белаид, Горанов, Ейолфсон, Фигейредо, Паулиньо, Нашименто, Прохазка, Панайотов, Найденов, Кабрал, Гомес, Тиам, Буш, Ривалдиньо, Обертан

Прогноза на Gol.bg:

Левски прибави три точки към своя актив в средата на седмицата, когато надигра Черно море с 3:2 като гост. Така "сините" увеличиха аванса си пред четвъртия Берое на осем точки преди началото на този кръг. В същото време тимът от Подуяне изостава с осем пункта от втория ЦСКА.

По време на двубоя във Варна футболистите на треньора Делио Роси показаха разнообразна игра в предни позиции до изгонването на Антонио Вутов.

Николай Кръстев може да излезе титуляр на вратата на Левски във втори пореден мач този сезон, тъй като капитанът Божидар Митрев вероятно ще пропусне и домакинството на Етър. 

Той получи травма по време на двубоя с Берое и не бе в групата за двубоя с Черно море. Младокът Кръстев застана под рамката и пази прилично, макар да допусна два гола.

Аут за мача с Етър е и Антонио Вутов, който обаче е наказан. Халфът на "сините" си изкара червен картон по време на двубоя с Черно море и ще пропусне три двубоя на тима. Наказан е и Милош Цветкович.

Гостите от Велико Търново са на 13-то място във временното класиране с 20 пункта. Етър загуби от ЦСКА с 1:2 в миналия кръг, но се представи доста силно на "Българска армия" и заслужаваше поне точка. 

Гостите са най-грубият тим в Първа лига с 74 жълти картона от началото на сезона и те със сигурност ще подходят агресивно срещу Левски. В състава ще се завърнат таранът Алиун Бадара и централният защитник Пламен Гълъбов, който играе като преотстъпен от ЦСКА. Двамата изтърпяха наказанията си от БФС.

На разположение на треньора Красимир Балъков ще е и халфът Никола Колев, който нямаше право да играе на "Армията", защото правата му се държат от "червените". В Етър се надяваха до днес на обяд права да получи и левият бек Венелин Филипов, който за последно игра в румънския Волунтари. Аут заради травма е Пехливанов.

Прогноза: Левски - Етър 1:0