Капитанът на Левски Живко Миланов отговори на нападките на ветерана на "сините" Петър Курдов, който обвини защитника, че нарочно играе слабо заради скандал с Петър Хубчев. 

"На 35 години съм, но играя във всички мачове, колкото мога. Разбира се, че може да играеш слабо и в даден мач да не бъдеш на висота и да разочароваш някого. Капитан съм на Левски и хората имат големи очаквания към мен. Хората ме познават и само ме питат кога ще станем шампиони. Обяснявам им, че това не е Левски отпреди 13 години, но в клуба се работи сериозно, за да се върне на върха. Пак казвам, че е нужно време, колкото и клиширано да звучи", каза бранителят, след което отговори и на Курдов. 

"Не исках да го коментирам този човек, но не мога да оставя да се говорят лъжи и измислици по мой адрес. Няма проблем да бъда критикуван. Това винаги съм го приемал. Градивната критика ме е мобилизирала, но да чувам, че играя срещу треньора си, не мога да го повярвам. Това означава да играя против Левски, против мен самия".
 
"Имам близо 500 мача и във всеки един съм давал максимума от себе си. Не винаги се е получавало, но хората, които ме познават, знаят, че цялата си кариера съм изградил с много трудно и пот, минавайки през всякакви трудности. Никога не съм си позволявал да се крия. Това означава да плюя на абсолютно всичко, което съм направил досега. Нека да каже къде го е чул? Сигурно в кръчмата? Ако иска да си намери работа, да отиде в някой жълт вестник. Там да говори измислици! Не мога да повярвам, че човек на тия години може да говори такива неща, ама явно ракията не прощава", каза Миланов пред Спортал.
 
"Разберете ме правилно. Имам уважение към всеки, но няма как да приема да се опетнява името ми и някой си да говори глупости и категорични лъжи за мен", допълни капитанът на "сините", който говори и за новия си договор. 

"На този етап не съм търсен за нов договор. Имам контракт до края на сезона. Капитан съм на Левски и мисля как да бъде максимално полезен на отбора и треньорите. Сега има по-важни неща. Вече казах: Каквото реши Левски - това ще бъде. Да, нямам намерение да играя в друг отбор, ако клубът реши, ще продължа да играя футбол", завърши Миланов.