Националът Симеон Славчев ще даде отговор на Левски дали приема предложението на клуба в дните след Коледа. На “Герена” се надяват да го стори преди Нова година. Така те ще имат време за реакция, ако полузащитникът отхвърли офертата им.

В момента халфът е във “висяща ситуация”. Той има договор за още година и половина с азербайджанския Карабах, но в отбора му не разчитат на него. Играчът е уведомен, че ще бъде пуснат без финансов иск в друг клуб, стига да си намери такъв. През този сезон 26-годишният полузащитник е изиграл само два шампионатни мача. Започвал е в тях като титуляр, но неизменно е бил сменян. В евротурнирите е бил на терена в 6 срещи, като в половината от тях е започвал в стартовата единайсеторка.

Симеон има ангажименти с Карабах до 19 декември, когато на тима предстои мач за местната купа. До тогава съставът има и две срещи от групите на Лига Европа - гостуване на Севиля и домакинство на Дюделанж.

Треньорът на Левски Петър Хубчев отлично познава качествата на Славчев, като неизменно го викаше в националния отбор. Той играеше като титуляр под негово ръководство в селекцията.

“Сините” имат интерес и към още трима национали. Двама от тях са звездите на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев и Кристиан Димитров, както и Ивелин ПоповИвелин Попов, който обяви, че се отказва от участия при “трикольорите” след победата с 1:0 над Чехия.