Днес Левски приема Витоша Бистрица в последния си мач на „Герена" за 2019 година. Двубоят започва в 16:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.
 
В последните срещи сините не вкарват много. Този мач ще е идеална възможност феновете да видят повече попадения в противниковата мрежа. Под ръководството на Петър Хубчев Левски не е реализирал повече от три пъти на своя стадион, а в евротурнирите веднъж допусна 4 попадения в мрежата си - при 0:4 от АЕК Ларнака в квалификациите за Лига Европа.
 
Треньорът на Левски няма да може да използва двама от основните си играчи срещу последния в класирането. Аут заради натрупани картони са португалецът Нуно Рейш и сенегалецът Кали Тиам. Те обаче ще бъдат на разположение за последния мач за годината - гостуването на Локо Пд на 15 декември, неделя.
 
На вратата на Левски отново ще е Милан Миятович, въпреки че в групата за двубоя след лека травма се завръща Николай Михайлов. В защита при отсъствието на Рейш ще започнат Миланов, Каргас, Ейолфсон и Горанов. В халфовата линия до Райнов ще застане португалецът Филипе Нашименто.
 
По крилата ще са Станислав Иванов и Паулиньо, а играта на сините ще връзва Франко Мазурек. Аржентинецът ще е на мястото на Дени Алар, който игра на инжекции срещу Черно море (1:0) за Купата на България. Атаката ще води Найджъл Роберта.
 
Мазурек и Нашименто пропуснаха последните мачове заради контузии. Нашименто все пак се появи на терена срещу варненци - замени Алар. Двамата от доста време не са играли заедно. Интересното е, че това може да се окаже и последен мач на халфовете на "Герена". Договорът на португалеца Нашименто изтича през лятото и все още не са водени преговори за удължаването му. Това означава, че той може да бъде трансфериран срещу някаква сума по време на зимната пауза. Интерес към аржентинеца Мазурек пък имаше от гръцки клубове.
 
Треньорът на Витоша Бистрица Енгибар Енгибароб ще може да използва в двубоя Румен Гьонов. Очаква се защитникът да започне като титуляр срещу Левски на "Герена". Настроението в състава на тигрите е минорно, след като през седмицата те бяха елиминирани от турнира за Купата на България от втородивизионния Ботев Гълъбово - допуснаха обрат и в крайна сметка напуснаха надпреварата след 1:2.
 
Аут за мача със сините е централният нападател Илия Димитров, който играе във Витоша като преотстъпен от Левски. Няма да е изненадващо, ако на върха на атаката започне друг кадър на сините - Атанас Кабов (той също е преотстъпен).
 
Тигрите ще действат прибрано и ще се опитат да откраднат нещо от "Герена". Във Витоша ще разчитат много на опитния Емил Гъргоров - Бадема.