Ръководството на Левски смята да се възползва от опцията да задържи Милан Миятович и за следващия сезон, пише "Тема Спорт".

Черногорският вратар пристигна на “Герена” през лятото и веднага се утвърди като титуляр. Той успя да измести от поста Николай Михайлов и не пази само в един двубой през есента - в 1/16-финала за Купата на България срещу втородивизионния Спартак (Варна), който беше спечелен с 5:1.

32-годишният черногорец дойде като свободен агент, след като се разбра с предишния си клуб - Будучност (Подгорица). Милан има добра игра с крака и е доста стабилен, макар да не се отличава с кой знае колко големи спасявания.

Той подписа договор с клуба за 1+1 години - тоест, в контракта има опция за удължаването му, ако клубът пожелае. Ако пък това не се случи, стражът може да напусне като свободен агент през лятото.

Миятович има добри показатели. Той е бил на вратата в 19 шампионатни мача за Левски. В 10 от тях не е позволил на топката да премине голлинията му. По сухи мрежи черногорецът е на първо място заедно с бразилеца от ЦСКА-София Густаво Бусато.

През зимата от Левски почти сигурно ще си тръгне Николай Михайлов, който не е доволен от статута си на резерва. Засега Михайлов отрича това, но със сигурност се оглежда за нов отбор. Ако се стигне до раздяла между двете страни, то от Левски имат няколко варианта за дубльор на Миятович през пролетта. Сред тях е младият вратар на Витоша (Бистрица) Християн Василев.