“Не искам да се връщам към тази ш….а случка”, отсече бившият селекционер Ивайло Петев в интервю за “Przeglad sportowy”, след като бе накаран да разкаже подробности за инцидента с агитката на Левски през октомври 2013 година. 

Събличането му, което доведе до раздялата му със “сините”, го преследваше навсякъде. То не бе подминато и в Полша, където той застана начело на Ягелония (Бялисток).

“Ще ви разкрия обаче нещо друго. След това от Левски ме търсиха още два пъти, защото искаха да се върна и да поема отбора. Първо ме потърсиха една година по-късно, а след половин година - пак. Много държаха на мен. След тази случка обаче нямаше как да се върна и да работя в този клуб”, заяви Петев, цитиран от “Меридиан Мач”.

Той обясни, че не е стигнал до съд с Омония, както твърдяха от ръководството на кипърския гранд. “Детелините” искаха да съдят Петев, защото изказа съмнение към трима играчи, които бяха отстранени от него.

“Излезе интервю, което не бях давал. След този случай станах доста недоверчив. Дори имаше дълги периоди, в които избягвах медиите. Истината е, че нямах проблем за моето изказване. В началото се вдигна доста шум, но след месец всичко утихна”, коментира Петев.

“За пръв път чувам, че съм бил един от най-лошите селекционери на България. Статистиката ми не бе толкова лоша - пет победи, два равни и шест загуби. Дори не бях уволнен. Просто аз отидох в един момент и казах, че не можем да продължаваме така. Помните онзи страхотен отбор от началото на 90-те години, но в един момент просто спряхме да произвеждаме добри играчи”, уточни Петев.

“Всяко втори място е неуспех”, отсече той по повод престоя си в Динамо (Загреб).