Васил Божков отрече в момента да се намира в Дубай. "Как разбрахте продължителността  на полета. Самолетът не е на Нове Холдинг. Кой е казал, че съм бил в този самолет. На разположение съм", каза издирваният бизнесмен по телефона в ефира на Нова тв. 

Божков отрече да е бил предупреден за акцията срещу него. "Абсолютна изненада е, никой не ме е предупредил", каза той.  "Злостна пропаганда. Никой не казва, че компаниите са внесли 500 милиона в НАП. Защо да дължа, когато тези компании не са спечели тези пари. В друго интервю посъветвах Гешев да не бърка търговския закон с наказателния", каза още той относно обвиненията срещу него. 

Божков отрече и да е предлагал подкупи на членове на Комисията по хазарта. "Това са някакви твърдения на прокурорката, които нито са доказани, нито съм давал пари. Не могат да правят квалификации като олигарх, ограбил хората. Това е злостна пропаганда", каза той.  Бизнесменът отрече и да е бил рекетиран.

"Какво са ми искали това ще го кажа на други места.  Не виждам защо аз съм виновния, когато съм си платил всяка една стотинка. Скалъпиха ми всякакви обвинения. Не съм заплашвал с убийство", каза още той.  Бизнесменът също не може да си обясни защо се е стигнало до тази ситуация.  "Все още не мога да си го обясня. Не знам какво се случи. Изведнъж държавата рязко ме нападна, благодарение на бръщолевенията на някои хора, които нямат никакво покритие".

"Те за мен са психично болни.  Точно за това не искам да се прибера, заради предложението за психологическа помощ. Ще ме държат осем месеца и ще ме обработват психологически. Защо да им доставям това удоволствие? Нямам страх в момента. Мисля, че ще се стигне до съд, където всичко ще се изясни.  Звънял съм един път на премиера. Исках да го попитам, защо подкрепя закона. Той не ми вдигна", каза още Божков. 

"Предявени са обвинения на служебен адвокат. Аз малолетен ли съм, социално слаб? Аз имам адвокати. Това е грубо нарушение на правата ми за защита.  Ограбиха ми картините, ограбиха ми колекцията. Съпругата ми беше задържана за една нощ и после бе пусната. Те освен гьобелсова пропаганда са и талибани. Може ли да унищожиш такова културно наследство. Отидоха с торбички и пликчета да носят артефакти, събирани от цял свят, някои от които са изнесени от България нелегално", каза още Божков. 

Бизнесменът отрече върху него да е имало политически чадър. "Нито е имало чадър. Нито някой ми е помагал, Работил съм въпреки политиците, които винаги са ми пречели. Проблемът на България е, че една клика много се задържа. Сега намериха един смелчак, който е освидетелстван, да подаде сигнал, а до тогава всички трепереха", каза той.  В студиото на нова присъства и Цветомир Найденов, който подаде сигнала срещу Божков.   

На въпроса, защо е подал сигнал през декември за нещо, което се е случвало години наред, той отговори: " Доказателство за това получих октомври месец. Бях чувал, но тъй като не участвах в този бизнес, не ме интересуваше, а и не знаех подробности. Октомври месец получих доказателство за това нещо. Проверих го, видях, че тези неща, които съм чувал през годините са факт и подадох сигнал".  С Васил Божков сме били съдружници само в Еврофутбол, където той контролира компанията. 

"Да се подаде сигнал срещу Васил Божков за неплатени близо 500 милиона е нещо супер опасно. Отидох в bTV показах им сигнала на Венелин Петков и Антон Хикимян и после 45 дни нищо... Като чуят Васил Божков Черепа стават бели", каза Найденов.