Още по темата

 

Още по темата

 

"Efbet" официално предложи финансова помощ на Левски. Това става ясно от съобщение, поместено в сайта на клуба. Букмейкърът се ангажира да дава по 8.5 млн. на година, но иска смяна на собствеността на клуба. 

Ето какво пишат "сините":

На 11.02.2020 г. в деловодството на "ПФК Левски" беше получено писмо от хазартния оператор Efbet, с което се предлага финансова помощ с условие за прехвърляне на собствеността на отбора. В писмото не се посочва на кого следва да бъде прехвърлена собствеността, но е посочена сума под формата на спонсорство при евентуално изпълнение на условието.

За да избегнем спекулации, публикуваме до всички полученото писмо, тъй като то засяга както отбора, така и всички фенове. Така поставеното условие е изцяло в компетенциите на мажоритарния собственик на клуба.

"ПФК Левски" активно търси решение за гарантиране на финансовата си стабилност и оценяваме всяко реално предложение, което може да бъде изпълнено и да помогне на отбора".

Ето и писмото на "Efbet" до ръководството на Левски:

"Уважаеми Господин Колев,

С настоящето, официално искаме да Ви уведомим, че Efbet е готов отново да помага и да бъде генерален спонсор на ПФК Левски. Както Ви е известно, ние правихме това с уважение и удоволствие в продължение на няколко години, преди да бъдем сменени принудително след идването на Георги Попов като собственик на клуба. Efbet е доказала, че от дълго време се опитва да помага на футбола и на целия български спорт.

Изпращаме настоящото писмо до Вас, за да Ви уведоми, че Efbet е готов отново да бъде генерален спонсор на многоуважавания от нас и управлявам от ВАС ПФК Левски (София), който е символ на българския футбол и родния спорт.

При положение, че от Ваша страна е налице съгласие Efbet отново да стане генерален спонсор на клуба, от наша страна имаме готовност да вложим средства в размер на 8,5 милиона лева (с ДДС) на година, но в случай, че има промяна в собствеността на клуба и последният има нужда от нов генерален спонсор. Желаем да Ви уведомим, че в наше лице винаги можете да намерите един коректен и професионален партньор

С уважение: Митко Тодоров".