Още по темата

 

Българската държава не е уведомявана официално дали Васил Божков е бил в арест. Дори за прокуратурата е изненада, че той е бил в арестно помещение повече от 2 седмици.

Практиката в такива държави е да се отнема само паспорта, коментира пред bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева. По думите й, дали обвиняемият Божков е освободен от арест, няма нищо общо с молбата за екстрадиция.

„В понеделник преведените материали постъпват в Министерство на правосъдието, откъдето ще бъдат изпратени незабавно в Обединените арабски емирства“, допълни говорителят на главния прокурор.

По-рано днес от МВнР съобщиха, че България не е уведомявана от ОАЕ Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланикът ни в Абу Даби е отправил спешно запитване към властите по темата. Бизнесменът беше задържан в края на януари, след като беше обявен за издирване.

По неофициална информация, хазартният бос е с отнет паспорт и има забрана да напуска емирствата. Преводът на документите за екстрадирането на Божков, които са над 200 страници, вече е готов, казаха от прокуратурата.

Тази седмица прокуратурата повдигна нови обвинения на Божков – за търговия с влияние, за държане и отчуждаване на културни ценности, нерегистрирани по установения ред. Така броят на обвиненията стана 11.