Още по темата

 

Странната обстановка в Левски и притеснителното финансово състояние явно засега не отклонява клуба от начертаните дългосрочни стратегии, пише "Тема Спорт".

Според медиите в Белгия сините са набелязали местен халф, който играе в словенското първенство. Това е 20-годишният халф Мартен Вилмотс, който играе в Триглав.

Този отбор се намира на шесто място в шампионата, като прави отличен старт в пролетния дял. В първия кръг след зимната пауза тимът печели с 3:0 домакинството си на Рудар, а във вторник срази с 2:0 лидера в класирането Олимпия Любляна като гост. В основата на успехите е бил Вилмотс. Изявите му пък са били следени от скаути на Левски, твърдят в Белгия.

"Повече от успешен старт за Мартен Вилмотс в Триглав. Той подписа договор с този клуб само за 6 месеца. А заради силните си изяви вече е следен от българския Левски, както и от елитни тимове в Белгия", пише laprovince.be.

Халфът е бивш юношески национал на страната си. Роден е на 29 юни 1999 година, висок е 178 сантиметра, по-силният му крак е десният. Започва да тренира в школата на Сейнт Труиден, преди да се премести в Стандард.

След това отива в Авелино, преди в началото на 2019-а да се озове в унгарския гранд ференцварош. Играе една година за втория отбор при маджарите и си тръгва като свободен агент. След това решава да се пробва в словенския тим.

В момента Левски не може да си позволи да прави трансфери. Но ако клубът си стъпи на крака, то е хубаво да има база данни с играчи за лятото, които могат да бъдат привлечени, при това без пари. Именно такъв е случаят с Вилмотс, който впечатлява с играта си в Словения, а това не остава незабелязано в Белгия.