Тежка битка предстои за оцеляване на Левски, призна пред  Би Ти Ви изпълнителният директор на клуба Павел Колев.

"Ситуацията в момента е трудна за всички частни и търговски дружества. При нас положението е лошо, разчитаме на приходи от продажба на артикули с марката на "Левски" и дарения", коментира Колев.

Той заяви, че в момента в сметките на отбора има 450 000 лв, но на месец са необходими минимум 1-1,2 млн. Нямали комуникация с Васил Божков. 

На теория било възможно отборът да смени собственика си, но това зависи от волята на мажоритарния акционер Георги Попов - без негово съгласие това е невъзможно.

"До момента не мислим за фалит или банкрут, заедно с привържениците се борим да спасим клуба", допълни Колев, цитиран от "24 часа". В момента 15-16 млн. са задълженията на клуба.

"Сега не плащаме на играчите - последния път им платихме половин заплата за януари, правим възможното да им платим и другата половина."

"Това за тях не е нещо ново. Споделяли са ми, че в последните 2-3 години е имало и по 3 месеца да не взимат заплати. Трябва да се говори честно с тях. За "Левски" е пагубно, ако се спре първенството", добави директорът.