Васил Божков се подигра с Левски и феновете му, за да спасява себе си. Така окачестви операцията с разнасянето на футболните акции главният прокурор на България Иван Гешев пред БНТ.

„За мен това е подигравка с един от най-великите футболни клубове, с привържениците му и с името Левски. Ясно е, че става въпрос за поредна стъпка в определена защитна стратегия", заяви Гешев.

„Това показва, че човекът, който го прави, не го интересува съдбата на клуба и не е левскар. Никой, който милее за съдбата на клуба, няма да направи това. Той го постави за заложник на собствените си интереси", категоричен е главният прокурор.

Гешев призна, че не е чел поста на Божков в социалната мрежа, който твърди, че е снимка на оригинален чат с Владислав Горанов. „Честно да ви кажа, не си причиних това да чета тези есемеси. Колегите казаха, че в тях не виждат нещо, което да налага някаква правна реакция от страна на прокуратурата", коментира Иван Гешев.

„Трябва да е ясно, че българският главен прокурор, каквото и да твърдят кръговете около Прокопиев и НПО около тях, главният прокурор не ръководи досъдебното производство, а осъществява контрола", каза обвинител номер едно.

Той отрече да работи по списък и даже добави, че ако приеме тази метафора, то Божков отдавна не е първи в този списък, където присъства Цветан Василев, Арабаджиеви, Баневи, всички вече изправени пред българския съд.

„За никого не е тайна, че тези хора разполагат с много голям финансов ресурс, това са хора, които са били недосегаеми през годините и по една или друга причина държавата не е свършила своята работа", обобщи Гешев