Георги Попов продължава да се води собственик на Левски. Това обяви юристът проф. Огнян Герджиков в ефира на bTV. 

"Вчера, по това време, видях т.нар джиро и се плеснах по челото и си казах: "Огняне, какви мнения даваш за акциите на Левски, като не си видял нищо!?". Това, което е, не е никакво джиро. Младите хора биха му казали пунта мара. Защо? Една ценна книга - акция или временно удостоверение, което е едно и също, се джиросва на гърба. Когато има много джира и този гръб не стига, тогава се залепя един бял лист - казва се "алонж", от френски "продължение". На него продължават всъщност джиросванията. Това е единен документ".

"Не могат да бъдат два. Трябва във всеки един момент да може да се проследи непрекъснатият ред на джирата. Само джиратар може да стане джирант и да джиросва. Прекъсне ли се тази верига, всичко отива по дяволите. Това няма как да се проследи, ако са с отделни документи. Защото ако са с отделни документи, както е в случая, същият този Георги Попов, може такива джиросвания да направи по отношение на Путин, Тръмп... Да пусне масово такива джира".

"Всъщност това не е нищо! Оттук следва, че това е един удар във въздуха! Нищо не е станало. Собственик на акциите е този, който се е опитал по този начин да джироса, а всъщност е отправил един удар във въздуха. Георги Попов е категоричният собственик на Левски. Толкова!".

"Собственик е малко в кавички, защото собственик е самият клуб Левски. Ако е направено умишлено, умно е замислено, защото побъркаха държавата за една седмица. Чак вчера се осъзнах, виждайки това, за което става дума. По-скоро е от незнание. Изтълкуваха ми думите съвсем неправилно. Никога не съм казвал, че Бойко Борисов става акционер. Не, той акционер ще стане, ако се впише в книгата на акционерите. Иначе има само правото да се впише и да стане акционер", заяви Герджиков.

Очаква се в крайна сметка ценните книжа да отидат на името на легендата Наско Сираков, който да сформира екип за спасението на Левски. В него ще остане настоящият изпълнителен директор Павел Колев, очаква се и Даниел Боримиров да се завърне на "Герена".

"Сега Георги Попов може да джироса акциите на Наско Сираков, който поискал да ги вземе, но това трябва да бъде извършено според правилата", добави Герджиков. 

В момента "сините" са подели акция да съберат 1,5 млн. евро до рождения си ден на 24 май. Целта е със сумата да се покрият текущите разходи, сред които и заплатите на футболистите. След 3 дни те ще могат да прекратят договорите си по вина на клуба заради три неполучени месечни възнаграждения.

При такъв развой, от един от най-големите активи на клуба, те ще се превърнат в един от най-големите пасиви, ако заведат дела.