Легендата на Левски Наско Сираков публично изрази своята готовност да вземе акциите на клуба от мажоритарния собственик Георги Попов и боса в сянка Васил Божков.

"Левски няма да го спасяваме, Левски е създаден да успява и да побеждава. Готов съм да взема акциите на Левски", заяви Сираков в предаването "120 минути" пред bTV.

"Факт е, че в момента Левски е в свободно падане. Факт е, че в момента най-големият проблем на клуба е свързан със собствеността. Четох, че съм бил готов с екип... Това са хипотези, които нямат нищо общо с истината."

"В клуба работят много сериозни професионалисти. Да, ще има нужда от допълване, но няма да слагам каруцата пред коня. Акциите могат да стоят така още 2 месеца. Затова умолявам собствениците да вземат решение, защото Левски е в свободно падане."

"Няма да моля премиера на България за кредити, той не е банкова институция. Премиерът Бойко Борисов може да ни помогне само с логистика. В сряда знаех, че той няма да вземе акциите, защото той е премиер на всички клубове, това е конфликт на интереси."

"Ние ще се оправим, пак ще успеем. Големият проблем е да не дойдем в тази ситуация след 3 години. Трябва ни ясна стратегия и визия. Направеното от феновете на Левски няма аналог. "Всички заедно" и парите ще дойдат в Левски."

"Най-важното е да харчиш толкова, колкото ти позволява джоба. А не на "Гол задник - чифте пищови". Тази порочна практика трябва да спре. Имахме 32 милиона лева дългове, сега са 16. Левски няма как да стане като ЦСКА. Това е възможно само в случай, че акциите не дойдат."

"Ще направя така, че всеки привърженик на Левски по света да се чувства собственик на клуба. Моите резултати като ръководител са показали за какво става въпрос. При мен и Мъри Стоилов Левски беше европейски продукт с европейска игра и в клуба влязоха 50 милиона."

"Мъри? Левски си има треньорски екип. Всеки ден си говоря с него и искам съвети от него. С него сме доказали, че работим отлично в екип. Но Левски си има треньор. Вече 11 години мечтаем за тази прословута купа. Но това не е най-важното, ние сме спечелили толкова много купи. където е текло, пак ще тече."

"Какво е за мен Левски? Каквото и да кажа, ще бъде малко. Левски ме е изградил, клубът ми е дал всичко. Аз също съм дал много на Левски, но съм убеден, че ще дам още много. И ако получа възможност, ще го направя."

"Не виждам смисъл да звъня повече на Васил Божком. Говорил съм с него и с Жоро (б.р. Георги Попов). Те направиха много хубави неща, дълговете намаляха от 32 на 16 милиона евро. И сега могат да излязат през централния вход и да останат в сърцата на всички левскари, ако дадат акциите."

"Тити Папазов, Павката Колев, всички тези момчета.. те изровиха земята в тези дни. Умолявам Васил Божков да даде акциите колкото се може по-бързо, защото акциите са инструмент, не оръжие", завърши Сираков.