На този етап Наско Сираков е най-добрият вариант за акциите на Левски и може да спре пропадането надолу. Това заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов, при когото нападателят завърши кариерата си като футболист през 1996 година със спечелването на титлата и купата, а след това беше за кратко и треньор на „белите“. 

Тази сутрин Васил Божков обяви, че прехвърля на един от героите от САЩ' 94 притежанието на 86,6 процента от акциите на "сините".

„Наско притежава много качества, които точно прилягат на отбор като Левски. Твърд е, може да казва „не“, разбира от футбол, разбира от организация. Трудно могат да го подведат с „измислени“ футболисти, както се случваше в последните години, защото той е „учено пиле“. Финансирането ще бъде по-сложното за Левски оттук-нататък“, коментира Стефанов в предаването „Хоризонт за вас“ по БНР.

Той е сигурен, че Сираков е способен дори да тръгне от нулата, стига да получи подкрепа от ръководството и привържениците. Президентът на Славия е впечатлен и от дарителските кампании на „сините“ фенове.

„Тези 1,5 милиона лева, които са събрали привържениците, в нормален клуб ще стигнат за 5-6 месеца. При Левски с неимоверните заплати…, но Наско ще приключи с тези неща. Той знае как да се намали бюджета на клуба и същевременно с това да се вдигне качеството. Той не е човек прахосник“, каза още Стефанов.

Според него не е успешен моделът на управление богати хора да дават пари на клубовете. Важно било да имаш собствена школа, която да произвежда футболисти и за националните отбори, и да могат да бъдат продадени в чужбина.

Той смята, че участието на феновете в ръководството на клубовете трябва да бъде символично. Трябва да бъдат изкоренени хулиганските прояви на запалянковците на стадиона и извън него.