Новият можоритарен собственик на ПФК "Левски" Наско Сираков държи Петър Хубчев да продължи да работи в клуба, съобщава „Тема Спорт“. Той е на мнение, че треньорът си върши добре работата. Това е и причината шефът да гласува доверие на бившия си съотборник на „Герена“.

На двамата им предстоят задълбочени разговори за това как ще изглеждат сините през следващия сезон, защото е ясно, че повечето играчи няма да бъдат задържани. Хубчев има валиден контракт със сините и за другата кампания.

На 15 май 2019-а той подписа с клуба за 2 години, като в договора между двете страни има опция за удължаването му с още един сезон. Същите са контрактите и на помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян u Армен Амбарцумян.

Още щом се заговори, че Сираков ще стане голямата фигура в "Левски", се появиха твърдения, че Хубчев няма да запази поста си. Това обаче не отговаря на истината.

Още повече, че Наско няма готов вариант за заместник, а времето между края на този и началото на новия сезон ще е много малко за каквито и да було промени – 2020/2021 ще стартира на 24 юли.

Пред Петър Хубчев има само една цел – спечелването на Купата на България. До нея остават да бъдат направени три крачки. На полуфиналите сините срещат Локомотив Пловдив.

Първият двубой е на 9 юни, вторник, от 20:30 часа на „Лаута“. Датата и часът на реванша на „Герена“ все още не са обявени. Другата двойка е Ботев Пд – ЦСКА, а финалът е насрочен за 1 юли на Националния стадион „Васил Левски“. Със завоюването на трофея трябва да се поддържа импулсът сред сините фенове.

Представянето в първенството ще остане на заден план и няма да е от толкова голямо значение на кое място ще завършат сините – второ, трето или четвърто. Естествено, ще бъде преследвана евроквота. Но на „Герена“ са наясно, че в сегашното положение няма как да се гони европробив.

Петър Хубчев вече заяви, че доста от футболистите мислят за бъдещето си, което няма да е свързано със сините. От „Герена“ със сигурност си тръгват Милан Миятович, Хали Тиам, Филипе Нашименто и Дени Алар, чиито договори изтичат. Ще се търси раздяла с Насиру Мохамед и Франко Мазурек.

На исландския защитник Холмар Ейолфсон и бразилското крило Паулиньо се гледа като на играчи, които могат да бъдат трансферирани и да вкарат свежи средства в касата на клуба.

Ако не се случи нещо необичайно, Петър Хубчев ще стане първият треньор на Левски от 9 години насам, който започва и завършва сезона на „Герена“. Последният такъв е Ясен Петров, водил сините през кампанията 2010/11.