Филипе Коутиньо ще пропусне утрешното дерби за ФА Къп срещу Евертън поради контузия, а очаквано мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отказа да коментира бъдещето на бразилеца. 

Футболистът отново е спряган сериозно за преминаване в Барселона, след като през лятото каталунците направиха 3 оферти за него, които бяха отхвърлени. Сега обаче се счита, че Червените са се примирили с това, че ще го загубят и сделката е само въпрос на време, като ще бъде осъществена за огромна сума. 

„Каквото и да кажа само ще доведе до спекулации, които вие пишете и без това. Така че нямам какво да кажа. В трансферен прозорец сме и това е. Няма какво да споделя, което ще ми помогне на мен, на играча или клуба. А всъщност именно това е най-важното за мен” заяви Клоп. 

Очаква се Коутиньо да бъде готов за дербито с Манчестър Сити на 14 януари, ако разбира се все още е час от Ливърпул по това време. Голмайсторът Мохамед Салах също няма да играе срещу Карамелите, след като още не е възстановен от травмата заради която пропусна сблъсъка с Бърнли в понеделник.