Ливърпул завърши 0:0 с Порто в протоколен мач-реванш и с общ резултат 5:0 се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига.

Футболистите на мениджъра Юрген Клоп абсолютно надиграха гостите, въпреки че изиграха срещата на тренировъчно темпо и не успяха да зарадват публиката на "Анфийлд" с попадения във вратата на Икер Касияс. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AolWQ-ASOAw" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна в тренировъчно темпо като видимо и двата отбора не показваха максимума от себе си. Все пак домакините показаха зъби и те реализира първото по-опасно положение в срещата. В 18-ата минута Садио Мане получи пас в наказателното поле, но от трудна позиция прати топката над гредата.

В 31-ата минута отново сенегалецът имаше добра възможност да отбележи. Той опита да тества вратаря, след като получи центриране в наказателното поле, но късметът не беше на негова страна, тъй като топката разтресе лявата греда.

В края на първото полувреме футболистите на Ливърпул претендираха за дузпа, след Морено се озова на земята след единоборство със съперников играч. В крайна сметка до наказателен удар не се стигна и първото полувреме завърши при нулево равенство.

През втората част ситуацията на терена не се промени. Порто успя да стигне до първи точен удар и съответно първо опасно положение пред вратата на Ливтърпул. В 52-ата минута Уорис Маджийд отправи снаряд от граница на наказателното поле. Лорис Кариус обаче внимаваше и изби топката встрани.

В 59-ата минута Роберто Фирмино проби опасно в пеналтерията и се опита да прониже вратата на Икер Касияс. Ударът му обаче бе геройски избит в последния момент.

В следващите минути от двубоя интересните положения пред двете врати липсваха. Все пак в 84-ата минута гостите бяха близо до почетно попадение. Оливер Торес стигна първи до отбитата топка в наказателното поле и нанесе изстрел към, но Ловрен успя да отбие топката.

В последните минути на срещата Дани Ингс успя да стреля опасно с глава, но Икер Касияс показа класата си и изби в ъглов удар.  

Ливърпул - Порто 0:0

Ливърпул: Кириус, Гомес, Матип, Ловрен, Морено, Джан (Клаван 80'), Хендерсън, Милнър, Мане (Салах 74'), Лалана, Фирмино (Ингс 62')
Мениджър: Юрген Клоп

Порто: Касияс, Перейра, Фелипе, Рейес, Далот, Коща, Торес, Андре (Оливейра 62'), Корона, Маджийд (Перейра 68'), Абубакар (Пасиенсиа 80')
Треньор: Серджо Консейсао

Ливърпул, стадион "Анфийлд"
Съдия: Феликс Цвайер
Жълти картони: Хендерсън (Ливърпул); Андре, Далот (Порто)