Байерн Мюнхен ще следи внимателно какво се случва в Испания преди първия 1/8-финален сблъсък с Ливърпул в Шампионската лига на 19 февруари.

Причината е, че мърсисайдци ще изкарат лагер в курорта Марбея, където ще се готвят на спокойствие за двубоя с баварците на стадион "Анфийлд".

Отпадането на Ливърпул срещу Уулвърхямптън в третия кръг за ФА Къп беше една от сензациите този сезон, но пък то ще постави "червените" в много по-добра позиция по отношение на свежестта.

Докато Ливърпул прави допълнителния лагер в Испания, Байерн ще трябва да играе в Бундеслигата срещу Аугсбург. Петъчната среща е задължителна за печелене от момчетата на Нико Ковач, защото те изостават на 5 точки от лидера Борусия Дортмунд и нямат право на грешки.

Според медиите в Германия е възможно Байерн да прати свой човек в Марбея, за да наблюдава какви са плановете на Юрген Клоп за стартов състав. Централният бранител Върджил ван Дайк е наказан, а бившият играч на мюнхенци Джердан Шакири беше измъчван от мускул в корема.

Докато Байерн мисли за Бундеслигата, Ливърпул ще има цели 9 дни, в които да се готви за битката между петкратните европейски клубни шампиони.