Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че с победата над Бърнли отборът му е показал, че ще се бори до последно за титлата и няма да се откаже, въпреки някои колебания в последните мачове. 

„Посланието от мача е ясно: никой няма да се отърве от нас, ако играем така. Преборихме се с противника, с обстоятелствата и играхме добре, което много ми хареса. Трябва да гарантираме, че ще запазим интригата в челото на класирането” заяви Клоп. 

„Нямаме проблеми с увереността. Не трябва да мислите, че всичко което пишете, ни се отразява. Не е така. Повечето неща изобщо не ни интересуват. Вкарахме 5 и обявихте, че сме най-великите в атака. След това не вкарваме и се твърди, че имаме проблем в нападение. Сега Салах бе най-добрият, на успя да вкара. Самочувствие обаче не ни липсва” добави той. 

„Първият гол на Бърнли трябваше да бъде отменен. Не знам какво е видял съдията, може би просто не видя добре. Имаше нарушение, защото не може да се отнасяш така с вратаря. Успяхме обаче да реагираме, а Адам Лалана се справи наистина отлично и съм много радостен за него” каза още Клоп.