Ливърпул - Бърнли, среща от 30-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд", 14:00 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

Ливърпул: Алисон, Матип, Ван Дайк, Александър-Арнолд, Робъртсън, Фабиньо, Кейта, Хендерсън, Салах, Мане и Фирмино

Бърнли: Хийтън, Мей, Тарковски, Бардсли, Тейлър, Корк, Уестууд, Хендрик, МакНийл, Ууд и Барнс

Прогноза на Gol.bg:
Домакините съвсем в реда на нещата влизат в ролята на големия фаворит за успеха в този мач и той е задължителен за тима на Юрген Клоп. Отборът е втори в класирането и изостава на 4 точки от лидера Манчестър Сити, но за да стопи тази разлика само на точка трябва да вземе днешната среща.

Като цяло мърсисайдци могат да съжаляват заради факта, че имаха сериозен аванс на върха пред "гражданите", но няколкото издънки на тима направиха така, че той да бъде стопен. Мениджърът на "червените" Юрген Клоп няма да може да разчита в днешния мач на Гомес и Окслейд-Чембърлейн, които са контузени.

Гостуващият тим ще бъде без Дефур и Ленън, които също лекуват травми. В последните пет директни мача между двата отбора съвсем естествено предимството е в полза на Ливърпул и "мърсисайдци" са постигнали 3 победи, 1 реми и 1 загуба.

Отборът на "червените" обаче се намира в слаба форма за тим, който се бори за титлата. Момчетата на Клоп са записали две победи и цели три ремита в последните си пет мача от всички турнири, което не говори никак добре за формата на тима.

Бърнли пък има две победи, реми и две загуби за същия брой срещи, което е почти перфектна статистика за отбор, който се бори за своето оцеляване.

Очакванията за този мач са за убедителна победа в полза на домакините и нашата прогноза е класически успех.

Прогноза: Ливърпул - Бърнли 3:0