Ливърпул трябва да бъде готов за голяма битка при гостуването на Байерн Мюнхен в мач-реванш от осминафиналите в Шампионска лига утре. Това заяви централният защитник на мърсисайдци Върджил ван Дайк.

Първата среща на "Анфийлд" миналия месец завърши без голове 0:0.

"В груповата фаза на турнира не играхме толкова добре, колкото искахме, но важното е, че се класирахме за фазата на елиминациите. Ще бъде тежко на реванша в Мюнхен и трябва да играем на значително по-добро ниво в сравнение с последните ни гостувания в Шампионска лига. Ще направим всичко възможно да продължим в следващия кръг", коментира ван Дайк по повод трите поражения на отбора при визити през този сезон в турнира.

"Със сигурност ще имаме тежко моменти в утрешния мач, в които Байерн ще ни притиска в нашата половина. Но и ние ще имаме нашите ситуации, които се надявам да оползотворим. Трябва да издържим на домакинския натиск в началото. Ако вкараме гол, те трябва да върнат два и точно това ще опитаме да направим. Искаме да спечелим и да продължим напред", коментира още ван Дайк пред британските медии.