Ливърпул победи с 2:1 Фулъм на "Крейвън Котидж" и отново се изкачи на първото място във Висшата лига. "Червените" имат вече 76 точки, докато Ман Сити е със 74, но "гражданите" са с мач по-малко, тъй като вчера играха със Суонзи за ФА Къп.

Головете за гостите в срещата забиха Садио Мане (26) и Джеймс Милнър (81-дузпа), точен за Фулъм бе Райън Бабел (74). Попадението за Мане бе десето в последните му десет мача във всички турнири.

Така Ливърпул приключи една страхотна седмица, в която отстрани Байерн Мюнхен в Шампионската лига и е на 1/4 финал в турнира, а днес отново стана лидер в Англия. От своя страна Фулъм записа шеста поредна шампионатна загуба и е почти сигурен изпадащ в Чемпиъншип.


Ливърпул започна мощно мача и още в началото натисна здраво домакините. Червените изцяло доминираха в началните минути, но така и не стигаха до сериозни голови възможности. Дори Фулъм първи създаде чисто положение.

В 9-ата минута Мишел Сери се освободи от защитата на гостите и отправи силен шут, но топката мина до гредата. Тази ситуация стресна "мърсисайдци" и те отново взеха инициативата. Три минути по-късно Фирмино не успя да овладее една топка в наказателното поле на Фулъм и изпусна страхотен шанс.

Последва и удар с глава на Джоел Матип, но в аут. Ливърпул изцяло доминираше и заслужено вкара. В 26-ата минута Садио Мане и Фирмино разцъкаха технично, след което Сане опъна мрежата на лондончани за 0:1. Това бе десето попадение за Мане в последните му десет мача.

Домакините можеха веднага да изравнят, но на два пъти бившият играч на Ливърпул Райън Бабел не успя да намери целта. В 36-ата минута Робъртсън проби мощно отляво, последва удар, но до гредата. До края на полувремето Ливърпул изцяло контролираше играта, но така и не успя да вкара нов гол.

Второто полувреме започна с нови атаки за Ливърпул, но последователно Роберто Фирминьо и Джорджиньо Вайналдум пропуснаха да решат срещата. В 52-ата минута отново Вайналдум се озова на чиста позиция, но с глава стреля в аут.

Малко по-късно и Върджил Ван Дийк не успя да се разпише. Ливърпул с лека ръка пропиля възможностите си и даде шанс на домакините да изравнят, като на два пъти Андре Замбо Ангиса не успя да опъне мрежата на гостите.

В 72-ата минута Садио Мане прати с глава топката в гредата и само две минути по-късно домакините наказаха "червените". Тогава Върджил Ван Дийк и Алисън сътвориха чутовна глупост, като не се разбраха за една върната топка, като от тази нелепа ситуация се възползва Бабел и чукна топката във вратата за 1:1. Холандецът показа уважение към Ливърпул и не се зарадва на попадението си.

Гостите се хвърлиха в атаки и бързо успяха отново да поведат. Серхио Рико задържа Мане в пеналта и се стигна до дузпа. Милнър бе точен от бялата точка за 1:2. До края "мърсисайдци" изцяло контролираха играта и си взеха победата.

ФУЛЪМ - ЛИВЪРПУЛ 1:2

Голмайстори: 

0:1 Мане (26)
1:1 Бабел (72)
1:2 Милнър (81 - дузпа)

ФУЛЪМ: Рико, Фосу-Менса, Чембърс, Рийм, Брайън, Сери, Ангиса, Кеърни, Айте, Бабел, Митрович, 

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Лалана, Мане, Фирмино, Салах