Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс заяви, че няма нужда от допълнителна мотивация, за да направи бившия си клуб Ливърпул услуга в титлата на Висшата лига. Воденият от него отбор гостува на лидера Манчестър Сити в понеделник. Ливърпул може да се върне на върха в класирането, ако победи Нюкасъл в събота, но ще запази позицията, ако Роджърс и футболистите му вземат нещо при визитата на "Етихад". 

Роджърс, който бе близо до спечелването на Висшата лига начело на Ливърпул през 2013-14 г., се фокусира само върху работата си в Лестър.

"Работя в Лестър. Моят фокус е върху Лестър. Няма никакво съмнение.Мислите ми са изцяло насочени към този клуб и правя каквото можем, за да постигнем резултати. Когато ръководех Ливърпул бяхме на различен етап. Имахме млади играчи, играчи под наем. Преминахме от осмо до второ за няколко години, така че динамиката е различна. Заслужавахме да завършим на второ място", заяви Брендън Роджърс.

Лестър, който победи Арсенал с 3:0 в последната си среща, се бори за потенциално място за квалификациите на Лига Европа, като изоставането от седмия Уулвърхямптън е три точки. Роджърс коментира ситуацията около евентуален трансфер на Юри Тилеманс, който играе в Лестър под наем от Монако.

"Той дойде тук през януари, защото нямаше игрова практика от началото на сезона. Мисля, че това, което Лестър му показа, е възможността, която получава тук всеки играч, и по-специално за младите играчи. Той има чудесна платформа и база, за да продължи своето развитие. Незнам дали има нещо, което е договорено между клубовете", допълни мениджърът на Лестър.