Юрген Клоп очаквано бе изключително щастлив, след като Ливърпул триумфира в Шампионската лига след 2:0 над Тотнъм във финала. 

Червените спечелиха с голове на Салах от дузпа в началото и на Ориги в края, за да вдигнат трофея за 6-и път и да забравят за разочарованието от това, че не спечелиха титлата във Висшата лига. 

„Сезонът бе невероятно интензивен и това е най-хубавият край, който можех да си представя. В един финал най-важен е резултатът и сега момчетата показаха устойчивостта, от която се нуждаехме. Най-хубавият момент в живота ни” заяви германецът, който грабна отличието, след като преди това загуби финалите през 2013 и 2018. 

„Алисон трябваше да прави някои спасявания и изглеждаше непобедим. Не искам изобщо да анализирам защо сме победили, а просто да се насладя на успеха. Това бе сензационна вечер и сега е време за празнуване. ” добави той. 

„Облекчението за мен е голямо и то е такова най-вече за моето семейство. Предишните 6 пъти след подобен мач, когато отивахме на почивка, бях със сребърен медал и усещането не бе особено приятно. Сега обаче ще се върнем в Ливърпул с нещо голямо и очаквам с нетърпение празненствата” изтъкна Клоп.