Даниел Стъридж отказа да коментира бъдещето си и обяви, че иска да се наслади на успеха на Ливърпул в Шампионската лига. 

Договорът на нападателя с Червените изтича в края на месеца и по всичко изглежда, че няма да бъде подновен. 29-годишният играч, чиято кариера бе съпътствана от множество контузии, бе в групата срещу Тотнъм, но не се появи на терена. 

„Настоящият момент е невероятен, така че не искам да говоря за следващия сезон и за бъдещето. Сега е важно да се насладим и да отпразнуваме този момент, защото дълго време работихме и се стремихме към това. Най-накрая да спечелим бе наистина  фантастично“ заяви Стъридж. 

„За втори път печеля Шампионската лига, но чувството е подобно, тъй като с Челси бе първият успех в клубната история, а сега е първата купа с настоящия мениджър, така че усещането е подобно“ добави нападателят, който преди това загуи 3 финала с Червените и на два пъти бе близо до титлата, но така и не я спечели. 

„Когато спечелиш не мислиш много за неточностите и грешките, които си допуснал. Когато загубиш обаче, болката никога не отминава и винаги се опитваш да се поучиш от грешките“ каза още Стъридж, който бе титуля в 2 мача от Шампионската лига и смята, че всички са допринесли за триумфа. 

„Става въпрос за колектив и за това, че в тази група няма его. Аз дадох своя принос, тези които не играха и минута – също, защото и те бяха част от това. На тренировките всеки се раздаваше и това също помогна“.