Ливърпул отговори на огромните очаквания и откри сезона във Висшата лига на Англия с гръмка победа от 4:1 над новака Норич. “Червените” показаха, че и този сезон ще бъдат основният конкурент на Манчестър Сити за титлата и още до почивката решиха изхода на двубоя с 4 гола. 

Грант Хенли си отбеляза автогол в 7-та минута, а Салах (19) покачи на 2:0. До края на първата част се разписаха още Върджил Ван Дайк (28) и Дивок Ориги (42), докато Теему Пуки вкара почетен гол за гостите в средата на второто полувреме. 

Очаквано хората на Юрген Клоп започнаха срещата на много високи обороти и поведоха в резултата още в 7-та минута. Дивок Ориги проби по лявото крило и от аутлинията центрира прострелно. Грант Хенли засече нескопосано топката и я оплете в мрежата си за 0:1. Норич обаче изненадващо получи две добри възможности да се върне в мача, но Щиперман не успя да реализира.

Така се стигна до 19-та минута, когато Роберто Фирмино изведе Мохамед Салах на стрелкова позиция и египтянинът не сбърка за 2:0. Така Салах стана първият голмайстор на Ливърпул в трети пореден сезон, като вече успя да се разпише срещу 21 от общо 23 отбора, срещу които се е изправил във Висшата лига. 

До края на първото полувреме атаките на Ливърпул не спираха и в 28-та минута Върджил Ван Дайк вкара трети гол. Холандецът засече центриране на Салах от ъглов удар и също откри сметката си за сезона. 

Последва лоша новина за Клоп и феновете на Ливърпул, след като вратарят Алисон получи контузия при изпълнение на аут и бе заменен от дебютанта Адриан. До края на първото полувреме “червените” довършиха гостите с 4-ти гол. Трент Александър-Арнолд центрира от дясното крило, а Дивок Ориги с глава прониза Тим Крул за четвърти път. 

Второто полувреме започна с два фрапантни пропуска на Ливърпул. Първо Джордан Хендерсън стреля в гредата от около точката на дузпата, а при продължението на атаката Трент сложи като на тепсия топката на Фирмино около голлинията, но бразилецът някак не успя да вкара. Последва прекрасен фалцов удар на Салах, който облиза далечната греда. 

В 64-та минута Норич все пак стигна до почетен гол. Теему Пуки се измъкна без топка зад защитата на домакините и получи страхотен пас от Буендиа. Финландецът с прекрасен удар по земята вкара зад Адриан за крайното 1:4. 
 

Ливърпул - Норич 4:1 

1:0 Грант Хенли 7’-автогол

2:0 Мохамед Салах 19’

3:0 Върджил Ван Дайк 28’

4:0 Дивок Ориги 42’

4:1 Теему Пуки 64’

Ливърпул: Алисон (39 - Адриан), Трент, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум, Салах, Ориги (74 - Мане), Фирмино (86 - Милнър)

Норич: Крул, Арънс, Хенли, Годфри, Люис, Маклийн, Трайбул (70 - Ернандес), Буендиа, Щиперман (58 - Лайтнер), Кантуел, Пуки (83 - Дърмич)