Една от легендите на Ливърпул Майкъл Оуен смята, че Роберто Фирмино е най-важният футболист в състава на мърсисайдци.

Повод за изказването му е страхотното включване на бразилеца от резервната скамейка Появявайки се като резерва по време съботния мач от 5-ия кръг на английската Висша лига срещу Нюкасъл. 

Фирмино се отчете с прекрасни асистенции на Садио Мане и Мохамед Салах, а Ливърпул спечели с 3: 1, което позволи на "червените" не само да останат на върха, но и да увеличат дистанцията от преследвачите си на пет точки.

"Той е най-важният винт в този механизъм. Тези фенове и този клуб са виждали много страхотни играчи през годините, но Фирмино прави неща, които само говорят, че той заслужава мястото си сред тях. Роберто е първият бразилец, който вкара 50 гола във Висшата лига и това е факт.

Той е напълно лишен от егоизъм, когато играе с другите. Той е отличен играч и за мен  е удоволствие да го гледам. Понякога в кариерата си срещаш треньор, който ти подхожда, познава те и ти помага да придобиеш зрялост.

Мисля, че Брендън Роджърс не е разглеждал  Фирмино като ключов изпълнител. Юрген Клоп го познава по-добре, защото Фирмино игра в Бундеслигата много дълго. Той го взе под крилото си  и му помага да показва най-добрата си игра", каза Оуен.