Ливърпул победи като гост с 1:0 Шефилд Юнайтед и записа седми пореден успех от старта на Висшата лига. Единственото попадение реализира Жоржиньо Вайналдум в 70-ата минута след груба грешка на вратаря Дийн Хендерсън.

Футболистите на Юрген Клоп са лидер в класирането с 21 точки, като вторият Манчестър Сити има 13 пункта, като по-късно днес гостува на Евертън.

Първото чисто положение дойде чак в 34-тата минута, когато Садио Мане бе изведен сам срещу Хендерсън, но стреля неточно. Сенегалецът прати топката в гредата в 43-ата минута, след като бе оставен сам срещу вратаря.

В 56-ата минута Ливърпул трябваше да получи дузпа, след като Лундстрам фаулира Мане в наказателното поле.

Вратарят на Ливърпул Адриан силен изстрел на Норууд от разстояние.След него и Флек бе на добра позиция, но Анди Робъртсън се хвърли на шпагат и блокира.

В 70-ата минута Ливърпул получи страхотен подарък, след който откри резултата. Вайналдум нанесе удар от въздуха от границата на наказателното поле, топката отиваше право в ръцете на Дийн Хендерсън, но той я изпусна и тя влезе във вратата му - 0:1.

Десетина минути преди края на редовното време Салах пропусна сам срещу Хендерсън, след като вратарят изби с крак. До края гостите успяха да задържат аванса си и да запазят своя 100%-актив.