Джордан Хендерсън поздрави съотборниците си в Ливърпул за "изключително важната победа" срещу Тотнъм, след като мърсисайдците стигнаха до пълен обрат през второто полувреме и спечелиха с 2:1.

Ливърпул, който има шест точки преднина на върха в генералното класиране, изоставаше още след 50 секунди игра, когато Хюн-Мин Сон стреля в гредата, а топката се върна към Хари Кейн и нападателят на гостите се разписа за 1:0. Хендерсън обаче изравни в 52-та минута, а Мохамед Салах довърши пълния обрат от дузпа.

"Страхотно!", каза капитанът в интервю за клубния уебсайт относно резултата, с който Ливърпул остана непобеден в първите си десет мача за новия сезон в Англия.

"Работихме много за тази победа и мисля, че я заслужихме. Играхме добре и създадохме доста чисти положения, но техният вратар направи няколко невероятни спасявания. Това обаче не ни отчая. Продължихме да атакуваме масирано, показахме стабилна психика и напълно заслужихме трите точки от този мач.

"Да вкараш на Анфийлд пред Коп е винаги специален момент. Освен това голът ми ни върна и в мача, което беше и целта. Разочарован съм от тяхното попадение, защото загубихме топка на място на терена, където подобни грешки не бива да се допускат. Ние обаче реагирахме отлично и аз съм щастлив, че дори успях да отбележа гол.

"Играхме страхотно, заслужихме трите точки и спечелихме много важна победа", продължи Хендерсън.

Тотнъм пристигна на Анфийлд с пасив от 13 точки срещу Ливърпул, но повторението на финала в Шампионската лига не разочарова.

"Те имат добри футболисти и винаги играят силно на Анфийлд. В момента определено минават през трудни моменти, що се касае до класирането им в първенството, но те продължават да бъдат топ отбор, който може да победи всеки. Ние знаехме това и бяхме подготвени. Атакувахме до края и успяхме да спечелим срещата.

"На полувремето просто си казахме, че не бива да променяме нищо в играта ни. Публиката пък беше невероятна и ни поддържаше до края, а това е много важно за всеки отбор. Доволни сме и от този момент насетне фокусът ни се измества към следващия мач", завърши той.