Ливърпул удари с 2:1 Генк и записа поредната си победа, този път в Шампионската лига.

"Червените" вече са лидери, след като по същото време Наполи и Ред Бул Залцбург извъртяха равенство 1:1, което качи момчетата на Юрген Клоп на върха в група "Е".

Головете за домакините от "Анфийлд" вкараха  Жоржиньо Вайналдум (14) и Алекс Окслейд-Чембърлейн (53), точен за гостите от Белгия бе Мбвана Самата (40).

Трябва да се отбележи, че "мърсисайдци" играха в този мач с част от резервите си, но въпреки това успяха да се доберат до победата и трите точки.

Така Ливърпул се доближи още повече до класиране на 1/8 финалите в турнира, докато Генк е на дъното с едва една спечелена точка.


Ливърпул започна атакуващо мача и още в самото начало натисна здраво Генк. Англичаните притискаха белгийците в собствената им половина, но трудно достигаха до голови положения, а и гостите много правилно се защитаваха и на свой ред организираха много опасни контраатаки.

В 14-ата минута обаче "червените" вкараха. Ориги намери Милнър, който центрира остро в наказателното поле, където защитата на Генк не се намери добре и топката попадна във Вайналдум и хладнокръвно направи 1:0.

Стадионът изригна, което даде още повече стимул на играчите на Клоп, които в следващите минути изцяло доминираха. Ливърпул обаче изпусна да реши нещата още тогава, след като последователно Милнър и Ориги изпуснаха страхотни възможности.

След половин час игра Окслейд-Чембърлейн се измъкна от защитата на гостите, но отново не успя да вкара. Последва и неточен удар на Мохамед Салах. Тези неточности в атака бяха наказани от Генк и в 40-ата минута белгийците изравниха чрез Самата.

Гостите дори имаха шанс за пълен обрат, но Хейнен нямаше шанс малко преди почивката. Веднага след това и Ориги пропусна за Ливърпул.

Втората част започна с гол за "червените". В 53-ата минута поредна грешка в защитата на Генк позволи на Ориги да намери Фабиньо, той пък продължи към Салах, който пусна към Окслейд-Чембърлейн и той не сгреши за 2:1.

В следващите минути Ливърпул контролираше играта, но отново правеше множество пропуски. След час Салах нямаше шанс за гол, а малко по-късно и Вайналдум пропусна.

Последваха спокойни минути, в които домакините много правилно задържаха топката и разиграваха многоходово в средата на терена.

В 82-ата минута Генк можеше да изравни, но Алисон спаси удар на Хейнен. До края и двата отбора си размениха по няколко положения, но нов гол така и не падна, което донесе победата за Ливърпул.