Ливърпул е длъжен да преживее липсата на Фабиньо и да намери алтернатива на бразилеца в средата на терена, заяви мениджърът на отбора Юрген Клоп на пресконференция преди кръга в Англия. Халфът се контузи в мача с Наполи през седмицата и бе заменен от Жоржино Вайналдум.

Клоп заяви: "Това е много лоша новина и няма какво положително да кажа. Не съм сигурен колко дълго ще отсъства той, но към момента не изглежда вероятно Фабиньо да бъде на разположение за програмата по Коледа. След мача това бе основният ми проблем, но сега имам друг - как точно да заменим самия футболист. Трябва да приемем контузията му за факт и да покажем, че можем да играем без него".

"Разбира се, това е възможност за някого. Хендерсън, Джини и Лалана са играли преди на тази позиция. Може и да сменим схемата. Да загубиш футболист като Фабиньо е лошо, но ние не сме единственият отбор с контузии".

"Мачът срещу Брайтън ще бъде труден, защото Потър свърши страхотна работа там. Те имаха цяла седмица за подготовка и ще търсят точки срещу нас. Длъжни сме да бъдем готови, въпреки че играхме много тежък мач с Наполи".